Laya Yoga

Laya Yoga este un tip de yoga ce urmărește contopirea (uniunea, yoga) prin dizolvare. Incluzând tehnici din pranayama și chanting, vom genera în corp o plăcută formă de vibrație, urmată de o stare de eliberare și extensie a percepților. Toate practicile, inclusiv componenta asana, se vor desfăsura cu ochii închiși, intensificând astfel starea de suspensie, de așteptare, de auto-observație. Astfel orice pauză, prea lungă între tehnici poate declanșa apariția meditației, unor sclipiri dulci de care nu vrei sa te mai desparți (deschizându-ti ochii). Cucerind deseori disciplina unei practici personale devreme dimineața, poate aduce succesul prin yoga.

“Cei cu mintea liberă, blânzi, cumpătați, doritori de virtute, dulci în vorbă și care niciodată nu ajung la extreme în nici o acțiune. Aceștia trebuie să fie inițiați de profesorul lor în Laya-Yoga (și obțin succesul în nouă ani).” Shiva Samhita

Meditation Prerequisites in Asana (Laya Yoga)
Sumarizând B.G. 6:12-13 + P.Y.S: 2:46, Laya Yoga se concentrează și ea în obținerea acestor detalii posturale, în care corpul se regăsește liber, plăcut, stabil, într-o stare de suspensie, așteptând, observând. Cu această orientare, asana, vom elibera treptat în jurul coloanei vertebrale din postura de șezut, într-o succesiune de mișcări recomandate de adoptat ca practică personală, în special pentru cei care urmăresc sa surprindă mediația.