Iarna si Soarele din tine (anahata + hridaya)

cum vine iarna.. parca o forta de atrage in tine.. in centrul tau.. si-ti limiteaza cuvintele expresile exterioare, eficientizand consumul de energie, cu o comunicare interna, ca si cum te-ai focaliza mai mult pe caldura, pe Soarele care se afla in tine..

atentia asta te face sa te recunosti printre sentimente, emotii, iti atinge o anumita sensiblitate, pentru altii poate o vulnerabilitate.. comercializata sub numele de “emotiile de sarbatori”..

suntem mai buni de sarbatori, mai umani? nu, pur si simplu raspundem si reactionam dintr-un centru mai natural noua, din suflet, inima.. in compania unor atribute precum dragostea, compasiune, altruism, devotare si acceptarea expresiei, actiunii divine.. pe scurt Anahata (chakra inimii)..

AnahataSymbol

Ceva mai subtil si mai jos putin decat Anahata, in partea stanga, o chakra micuta numita Hrit (sau Hridaya, “inima”) care pe langa alte elemente simbolistice, centrat are un copacel rosu de dorinte implinitor (red wish-fulfilling tree) simbolizand manifestarea, implinirea dorintelor (in lume)..

HritHrit cakra mai poarta denumirea si de Surya (Soare) chakra cu scopul de a absorbi energia Soarelui de a o transmite catre corp si catre alte chakra (in principiu manipura pentru agni)


cat de intamplatoare sunt aceste coincidente? 

Sarbatoriri cat mai prezente ale vietii!