Fii sincronizat cu vibratia Soarelui!

Unul dintre multele aspecte pentru care Salutam Soarele / Surya Namaskar / Sun Salutations este alinierea cu energia lui, cu fazele sau momentele acestuia..

La fel cum sunt 12 luni intr-un an sau 12 zodii… sau ziua impartita in 12 momente, la fel si Surya Namaskar, forma tradiotionala de Sun Salutation este compusa dintr-o serie de 12 asane. Iar daca in minte va curg deja interesante asocieri.. pe cand va veti mai linisti… am sa va mai las cateva seminte..

In cele 12 asane doar 7 sunt diferite..

6 coboara trupul si 6 il ridica..

iar pentru cine a avut ocazia sa le experiementeze la unele din clasele pe care le sustin poate isi aminteste si mai multe… precum faptul ca sun salutation este o secventa de posturi, nu o coregrafie, fiecare asana nu este doar un drum pentru cealalta ci o ajuta, o cheama..

mai mult Surya Namaskar in versiunea traditionala are o mini-colectie de mantre, cu propozitii, cuvinte sau sunete specifice (vibratii) pentru fiecare postura..

apoi mai sunt multe de amintit, despre chakre, despre 93% din toate grupele musculare, despre glandele hormonale, etc.. toate aceste informatii trebuie sa traiasca in voi la inceput, in timpul si dupa executarea acestora pentru ca manifestarea, ca energia, ca vibratia sa se sincronizeze si desavarseasca in voi..


miercuri 12 noiembrie de la 7:30 – la Club Moving Cluj, voi reveni asupra acestor detalii intr-o clasa de Foundational Yoga – din categoria Practica Personala -> Inceputuri in Yoga -> Salutarile Soarelui


 


 

surya-namaskar2