Vis – Cât ( timp ) durează un vis?

oricât de scurtă este o experiență, ne va lua mult mai mult timp să o descriem prin toate simțurile cu care am trăit-o, prin facultățile mentale de atunci, prin compresile la rece de după, de acum. La fel și un vis, oricât de scurt sau lung, durează, se reproduce prin capacitatea de întelegere, prin complexitatea simbolurilor.. sau în lipsa lor, “dispare” sau se uită..

Vis – sunt în vis sau sunt treaz?

1000 cuvinte pentru o poză, 1000 poze fac cel mult 41s video si unii ar zice ca un vis s-ar putea extinde la 45 de minute. Nu contează care e totatul când acesta cuprinde o relatare cel mult 3D a experienței..

cât durează un vis?

unii zic câteva secunde.. alții, că dacă experiența ta din vis ar implica un mers din puctul A în punctul B atunci durează exact cât aceiași experientă.. respectiv, dacă intr-un vis proiectam cel puțin o parte din identitatea noastră, o parte din universul pe care îl cunoaștem, durează mai putin decât o viață în sine?

visăm sau trăim?

oameni cu suficiente resurse financiare caută deja tot felul de experți și modele de hacking, de a ieși din acest vis, din această hologramă

fiecare dintre noi a experimentat cel puțin odată sau măcar a auzit de persoane care au vise pe care și le continuă în aceiași seara, în seri următoare, în seri diferite sau cel puțin au impresia asta că continuă sau repetă același vis – sau aceiași viață?

dar dacă am experimenta vise în vise, vieți în vieți și doar prezența noastră, trezirea noastră se schimbă de la un plan la altul precum acul de citire de pe un vynil? având astfel vise aparent mai lungi sau mai scurte în raport cu locul de unde venim și le experimentăm.

visez sau trăiesc (imi amintesc de) o viață anterioară?

când am ajuns la întrebarea asta sunt deja dispus să cred că există undeva o memorie, un spațiu informatioal dedicat pentru mine, pentru spiritul meu, unde se strânge ceva și din când în când parcă îmi amintesc ceva ce îmi aparține cumva sau visul este foarte familiar, real..

sunt multe termene pe care le-as putea arunca să vă fac mai curiosi precum karma sau akashic records, însă mi-a placut și următoarea idee din poză:

dacă timpul este o iluzie, cât durează o viață, un vis?

yoga amintește mereu să fii prezent, în acest moment, singurul pe care îl poți trăi, din care te poți trezi și elibera

trecutul tău nu reprezintă mai mult decât un pas de unde poți porni, la fel de scurt ca ultimul pas, la fel cum te-ai trezi, regăsi într-un vis deja în mijlocul acțiunii, tot ce contează este ceea ce faci de acum.. trecutul sau visul pentru momentul prezent sunt doar o frântură de informație care uneori te poate ajuta, educa să intelegi cadrul acelui moment

vise lucide?

cu cât reusim să experimentăm mai intens, respectiv să trăim mai prezenți un moment, avem nevoia urgentă de o confirmare că am visat, respectiv că sutem trezi.. când vei trăi acest moment, aceasta viață atât de intens incât să te trezești, să realizezi că și ea e un vis? să te întrebi cine este cel/cea care mă visează?

vise astrale

reprezintă acel moment în care te observi concomitent în vise sau vieți diferite, în dimensiuni diferite, în care timpul parcă s-a topit sau curge la fel, tu fiind singurul conștient de schimbul rapid între planuri, conștientizându-te ca și prezent în ambele

inception?

la începutul anului eram la povești cu unul dintre profesorii mei mai intuitivi de filozofie (yoga) și încercam să-i redau acele experiențe, acele vise pe care le constientizam atât de diferite, iar apoi am observat că ele se intâmplau… și totusi, l-am intrebat de ce altele care păreau asemănătoare nu s-au întâmplat?

reformulând puțin cuvintele îmi zicea: atunci când esti în acel vis, acea stare, timpul se oprește, ceea ce faci tu nu mai este vis ci proiecție..

pe scurt, poate să-ți visezi viitorul nu este un termen neapărat corect, cât să-l concepi, cât să scrii noile rânduri dintr-un vis, dintr-o viață, intr-o dimensiune temporală inexistentă sau exerioară lui..

 

cel mai important este ceea ce faci tu acum? dacă ești complet responsabil, treaz, prezent în acest moment..

or are you trapped in a maze?


To be continued? will see..

hari aum, tat sat, namaste!